PIMP MY GRÖT!
Något som jag associerar med en nyttig frukost är gröt, gärna havregrynsgröt. Men personligen så tycker jag att det är så trist att äta den där gråa geggan, då den ser för hängig ut och smakar knappt inget. Så därför tänkte jag dela med mig av lite småtips som gör din gröt lite trevligare att få i sig på morgonen!
Russin är bland mina favoriter, då brukar jag kanske ta en mindre näve och röra i gröten precis innan jag ska servera den. Russin ger lite sötma för gottegrisar som jag och det ser så mycket trevligare ut! Dessutom är det busenkelt och supergott.
Blåbär är en annan härlig kombination. Istället för att hälla på en klick sylt på gröten, som jag gjorde innan, så fyller jag ett litet glas med frysta blåbär, värmer det i mikron och häller över gröten. Lite av en självklarhet för alla bärälskarre som jag, Självfallet kan man variera med andra bär såsom hallon och björnbär. Valet är fritt!
Äpplen är något jag inte kan få nog av i höstmörkret. Då tar jag helt enkelt ett äpple och skivar över gröten. Det är så härligt med frukt till frukosten och äpplen ger också en liten brytning mot grötkonsistensen.
Kanel är ett annat val om man inte vill krångla till det med en massa frukt eller om man inte blir nöjd med bara frukt. Jag tycker att kanel är bland de godaste kryddorna som finns plus att den bidrar till att ge en någon slags mysig julkänsla över det hela. Sen så kan man ju självklart hälla på lite kanel över äpplena eller russinen.
Smaklig frukost till er alla!
Kommentarer
Trackback